Search
Now showing items 1-5 of 5
Effetti degli acidi grassi polinsanturi sui processi di sviluppo e progressione tumorale
(Universita degli studi di Salerno, 2015-03-16)
Molteplici analisi in vitro e in vivo hanno evidenziato la capacità di diversi fattori nutrizionali di influenzare i processi di carcinogenesi e di progressione tumorale. Gli acidi grassi polinsaturi (PUFA) della serie ...
Studio del ruolo della proteina anti-apoptotica BAG3 nel melanoma umano
(Universita degli studi di Salerno, 2016-07-07)
BAG3 protein, a member of BAG family of co-chaperones, has a pro-survival role in several tumor types. BAG3 anti-apoptotic properties rely on its characteristic to bind several intracellular partners, thereby modulating ...
Studio dei meccanismi molecolari alla base dell’azione dei microRNA in processi patologici
(Universita degli studi di Salerno, 2016-05-10)
My research project concerns the study of the molecular mechanisms involving microRNAs (miRNAs) in pathological processes such as tumors and cardiovascular diseases. miRNAs are small non-coding RNAs (sncRNAs) acting by ...
BAG3 extracellulare: target cellulari e molecolari
(Universita degli studi di Salerno, 2016-07-12)
Bcl-2-associated athanogene 3 (BAG3) belongs to the family of co-chaperone proteins that interact with the heat shock protein 70 (Hsp70) and is involved in a number of cellular processes including proliferation and apoptosis. ...
Studio delle relazioni tra alimentazione e stati fisiopatologici mediante un approccio di biologia dei sistemi
(Universita degli studi di Salerno, 2016-09-30)
Lifestyle and food choices have an important role in the onset and in the prevention of
some diseases. The assumption of some food-related molecules can have different
effects on human health; for example, the antioxidants ...